Poaskearls weer compleet op Goede Vrijdag

De Poaskearls zijn aan het begin van dit Paasweekeinde weer op volle oorlogssterkte. Om 10 over zeven was het Lars Telgenhof Oude Koehorst, die als eerste het Kerkplein betrad. Een paar tellen later kwam zijn ‘Paasmaat’ Jorni Krop op het toneel en daarmee waren de Poaskearls compleet. Voor de wat ‘oudere’ Ootmarsummers twee nieuwe, toch wel onbekende namen, maar voor de jonge generatie bekende gezichten.
Nieuwe Poaskearls 2018 (3)
Het Kerkplein stond weer goed vol met belangstellenden. Het levert toch wel weer mooie momenten op, want de families van de nieuwe Poaskearls Lars en Jorni stonden natuurlijk ook te kijken.
Nieuwe Poaskearls 2018 (17)
Het leverde vele felicitaties op, waarbij met name de blijdschap overheerst dat jonge Siepels hun steentje willen bijdragen aan de mooie tradities, die er voor zorgen dat Pasen op een bijzondere wijze wordt gevierd.
Op zaterdag 31 maart neemt Ootmarsum eerst afscheid van stadsomroeper Hennie Bodde, die er om gezondheidsredenen mee stopt, maar het blijft in de familie, omdat zoon Rob deze functie overneemt. Om 13.00 uur is het vertrek vanaf de Markt naar het Springendal om het Paashout op te halen. Dat is een geweldig fascinerend gezicht en dat geldt misschien nog wel meer voor de binnenkomst van de volgeladen Paaswagens.
Op Eerste en Tweede Paasdag is er dan de rondgang om de Weme en natuurlijk het Vlöggeln. Op zondag 1 april is er ook nog eens het ontsteken van het Paasvuur en daarvoor zijn de beide nieuwe Poaskearls Lars en Jorni verantwoordelijk. Iedereen heel veel plezier met de Paastradities in Ootmarsum.

Bron: In en om Ootmarsum

 

Foto’s zijn gemaakt door Caspar Kouijzer

[pe2-gallery album=”//picasaweb.google.com/data/feed/base/user/100474023331217517058/albumid/6539806905679218689?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]