Ootmarsumse stadsomroeper zorgt toch voor klein beetje Paasgevoel

OOTMARSUM – Hij had zich er al mee verzoend dat hij dit jaar niet in actie zou komen als stadsomroeper van Ootmarsum. Toch maakte Rob Bodde aan het einde van de ochtend op paaszaterdag onverwacht toch nog zijn gebruikelijke rondje door het stadje. 

Alphons Weierink 11 apr. 2020

Dit keer niet om de mensen op te roepen met de poaskeerls mee te gaan met het traditionele paashout halen ’s middags maar om juist te melden dat deze activiteit vanwege het Corona-virus niet doorging. Waarmee toch nog een klein onderdeeltje van de afgelaste paastradities in Ootmarsum zijn beslag kreeg.

Rob Bodde bedacht zich vrijdagmiddag dat hij als stadsomroeper toch nog wel nuttig kon zijn, ook al was het symbolisch. Hij had immers de boodschap te melden dat het paashout halen niet doorging. En bovendien: ,,Mijn vader ging in 2001 ook op paaszaterdag de stad door om te melden dat het paashout halen vanwege de toenmalige MKZ-crisis was afgelast. En dit is vergelijkbaar.”

In overleg met de oudste poaskeerls werd het besluit genomen: Rob Bodde ging op pad. Met zijn antieke bel om de inwoners erop attent te maken dat de stadsomroeper er was, en uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften. En dat werkte prima. De mensen die getuige waren van de boodschap van Rob Bodde bleven keurig op de vereiste afstand. De stadsomroeper was blij dat hij toch op pad was gegaan. ,,Op deze manier kregen de mensen toch nog een beetje een paaszaterdaggevoel. Anders dan anders, maar toch.”

Bron: Tubantia & Facebook