Coen Voorpostel en Luuk Schepers maken Poaskearls compleet

Het blijft een mooi gezicht als de twee nieuwe Poaskearls hun opwachting maken op de avond van Goede Vrijdag. Een groot aantal Ootmarsummers omzoomt het Kerkplein om te zien wie de nieuwelingen zijn. Van twee kanten komen ze rond tien over zeven aangelopen. Het zijn Coen Voorpostel en Luuk Schepers. Twee jonge Siepels van 20 jaar, die de Poaskearls weer compleet maken. Met hun achten zorgen zij er voor om de Paastradities in het stadje goed te laten verlopen. Lars Oude Telgenhof Koehorst en Jorni Krop zijn dit jaar de oudste Poaskearls en met Tim Meijer, Stan Kaptein, Dries Arens, Wout Velthuis en de beide nieuwelingen vormen zij het achttal dat een intensief weekend tegemoet gaat.

Coen Voorpostel kent de verhalen van zijn vader Ben, die in 1990 toetrad tot het gezelschap van Poaskearls en treedt dus in de voetsporen van zijn pa. Luuk Schepers heeft door zijn opa en oma (Roel en Diny Schepers) zelfs nog een vleugje hervormd bloed in zijn aderen al zal hij dat zelf misschien niet eens ‘beseffen’.
De Poaskearls zijn weer compleet en Ootmarsum staat aan de vooravond van het Paasweekend dat traditiegetrouw weer veel publiek zal trekken.

Bron: In en om Ootmarsum