De Poaskearls
In de voorbereidingsfase zijn het er zes, na Goede Vrijdag zijn het acht jonge, vrijgezelle en R-K jongemannen.
De voorzanger
Tijdens de rondgang om de Wehme en het vlöggeln worden de twee aloude paasliederen gezongen. De voorzanger zet de 10 resp. 20 coupletten in. Vanaf 1921 tot nu is dit steeds een Morshuis geweest. Ben Morshuis was voorzanger t/m 2014 en is in 2015 opgevolgd door Jan Veldboer die daarvoor door Ben Morshuis zelf is gevraagd.
Drie vrachtboeren
Traditioneel drie vrachtboeren, uit steeds dezelfde familie. Zij halen paaszaterdag het hout (dennentakken) voor het paasvuur. Hierbij is ook de boswachter (SBB) van het natuurgebied Springendal betrokken.
Leveranciers van takkenbossen, stro, petroleum en van een oude kar waarmee dat materiaal wordt ingezameld. Altijd zoveel mogelijk dezelfde leveranciers.
De eigenaar van de poaskaamp, hij stelt zijn weiland voor het paasvuur ter beschikking. Bij de akte van overgang in het jaar 1863 is dit nog eens nadrukkelijk vastgelegd. Daarvoor was dit ook al in 1687 bepaald.
Eigenaren van een pand waarin zich een stiepel (middenpaal in een niendeur) bevindt, alsmede de beheerders van drie horecazaken, waar men tijdens het vlöggeln doorheen trekt.
Henk Eertman onderhoudt al sedert de eind jaren ’90 uit de vorige eeuw namens de paoskearls de contacten met de gemeente, de politie en verkeersbegeleiders en regelt namens de poaskearls de vergunningen die jaarlijks nodig zijn. Jaarlijks maakt hij de nodige afspraken om alles in goede banen te leiden.
Verkeersregelaars, politie, brandweer en gemeente (afd. openbare werken).
Andere betrokken partijen zijn VVV, r-k. Simon en Judas parochie, college van B. en W, stadsomroeper en niet te vergeten de deelnemers, toeschouwers, inwoners en de toeristen.